
17 Şubat 1926’da kabul edilen Türk Medeni Kanunu, Türkiye’de toplumsal dönüşümün en önemli adımlarından biri oldu. Bu kanun, kadınlara eşit birey olma yolunda hukuki güvence sağladı; evlilik, miras, boşanma ve mülkiyet haklarında erkeklerle eşit haklar tanıdı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde atılan bu devrim niteliğindeki adım, kadınların toplumda güçlenmesi için bir temel oluşturdu. Ancak bugün, kadın hakları hâlâ istenilen seviyeye ulaşmış değil. Kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve hukukun uygulanmasındaki eksiklikler, Cumhuriyet’in kadınlara sunduğu kazanımların tam anlamıyla hayata geçirilemediğini gösteriyor.
Türk Medeni Kanunu’nun 99. yılında, kadınların eşit, özgür ve güçlü bireyler olarak hak ettikleri değeri gördüğü bir Türkiye için mücadele etmeye devam ediyoruz. Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürümek bizim sorumluluğumuzdur!
-
ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞU KUTLU OLSUN13.10.2026 -
Doç. Dr. Elçin BEDELOĞLU ile “Estetik Bölgede İmplantoloji: Cerrahiden Proteze, Basitten Kompleks Vakalara Yol Haritası” Başlıklı Konferans21.10.2026 -
MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRDİK09.10.2026 -
ÖNEMLİ DUYURU - İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ BAŞVURULAR İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNE DEVREDİLDİ07.10.2026 -
SAĞLIKLI GÜLÜŞLER İÇİN ADO LÖSEV İLE BİRLİKTE ANITTEPE’DEYDİ06.10.2026 -
BAŞIMIZ SAĞ OLSUN YİNE SOMA YİNE CAN KAYBI...02.10.2026 -
ADO ÖNERİYOR | KAMUDA VE ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN DİŞHEKİMLERİNİN ÖZLÜK HAKLARI İÇİN02.10.2026 -
ADO ÖNERİYOR | ULUSAL AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİTİKASI OLUŞTURULMASI02.10.2026 -
TDB MYK-ODA BAŞKAN VE GENEL SEKRETERLERİ ORTAK TOPLANTISINDA ANKARA’NIN SESİ OLDUK02.10.2026 -
LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR YALNIZ YÜRÜMESİN -3 EKİM 202602.10.2026


