
1 Nisan 2023; Türkiye’nin dört bir yanında COVID-19 pandemisiyle mücadelede kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını saygıyla anıyoruz.
COVID-19 pandemisi nedeniyle görevi başındayken yitirdiğimizin tüm sağlık çalışanlarının anısına Türk Tabipleri Birliği 72. Büyük Kongresi’nde 1 Nisan tarihi “COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” olarak belirlendi.
Temel epidemiyolojinin gerekliliklerinin yerine getirilmemesi, “çarklar dönsün” anlayışıyla milyonlarca insanın işyerlerinde ve kamusal alanlarda enfeksiyon riskine maruz kalması, şeffaflıktan uzak piyasalaşmış sağlık sisteminin iflas etmesi COVID-19 pandemisinin etkilerinin ülkemizde daha ağır yaşanmasına yol açtı. Birinci basamak ve koruyucu sağlık hizmetleri uygulamalarının zayıflatıldığı sağlık sistemi pandemiyle mücadeleyi güçleştirdi, sağlık çalışanları büyük bir riskle yüz yüze kaldı.
COVID-19 pandemisi, sağlık çalışanlarını koruyamayan bir yönetimin salgınla mücadele politikasının da toplumu ve halk sağlığını koruyamadığını açıkça gösterdi. Resmi rakamlarla ( 27 Kasım 2022 ) 101.492 ( yüz bir bin dört yüz doksan iki ), son açıklanan TÜİK istatistikleriyle ise bu rakamın en az iki katı yurttaşımız COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirirken, hekim, dişhekimi, hemşire, teknisyen, ebe, tekniker, sağlık işçisi gibi sağlık emeğinin parçası olan 39 sağlık branşında pandemiye karşı mücadelede ön saflarda yer alan 522 sağlık çalışanı hayatını kaybetti.
Bugün COVID-19 yarın başka bir pandemi veya epidemi olsun halk sağlığını ve sağlık çalışanlarının sağlığını korumak için, haklarımız için, bilimin ışığında hareket etmeye ve doğruları söylemeye devam edeceğiz. Büyük bir yıkıma dönüşen 6 Şubat depreminde de görüldüğü üzere “kamu yararı” yerine şirketlerin yararını önceleyen, bilimin yerine paranın sesine kulak veren rant ve kar odaklı politikalara karşı mücadeleyi sürdüreceğiz.
COVID-19 pandemisinde ve 6 Şubat depreminde yaşamını yitiren tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının anıları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.
Unutmadık, unutturmayacağız.
Ankara Dişhekimleri Odası
Ankara Tabip Odası
Birlik ve Dayanışma Sendikası
Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şube
Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği
-
ADO 19. ÇALIŞMA DÖNEMİ ARA RAPORU SUNUMUNA DAVET08.06.2023
-
25 MAYIS 2023 - “UYKUDA SOLUNUM BOZUKLUKLARINDA DİŞHEKİMLERİNİN ROLÜ”& “VİTAL VE DEVİTAL DİŞLERDE ENDODONTİK TEDAVİ ENDİKASYONLARI? APEKSOGENEZİS, APEKSİFİKASYON VE REVASKULARİZASYON” BAŞLIKLI KONFERANSIMIZ22.05.2023
-
İNFORMATİF DENTAL FOTOĞRAFÇILIK KURSUMUZ 21 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.22.05.2023
-
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN!19.05.2023
-
ETİMESGUT - SİNCAN BÖLGE TOPLANTISI 18 MAYIS 2023 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.18.05.2023
-
KLİNİK BİLİMLER DERGİMİZİN YENİ SAYISI CİLT 12 SAYI 2 WEB SAYFAMIZDA YAYIMLANDI16.05.2023
-
PROF. DR. GÜNEŞ ESENDAĞLI’NIN "BAĞIŞIKLIK YANITLARINA GÜNCEL BAKIŞ" & PROF. DR. UMUT TEKİN’İN “SİNÜS LİFTİNGDE KEMİK HALKALARI : KLİNİK İPUÇLARI” KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ.15.05.2023
-
EMEK BİZİM, GELECEK BİZİM!02.05.2023
-
ADO DEPREM BÖLGELERİNDE GÖNÜLLÜ HEKİMLERİ İLE BİRLİKTE KLİNİK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.04.05.2023
-
DR. ÖZGÜR YILDIRIM TORUN İLE "İNFORMATİF DENTAL FOTOĞRAFÇILIK’’ KURSU21.05.2023