1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. Odamizin Yaptiği Suç Duyurusu Üzerine Başlayan Ceza Yargilamasinda Mahkeme; Menfaat Karşiliği Aracilik Yapan Saniğa Hapis Ve Adli Para Cezasi Vermiştir.
ODAMIZIN YAPTIĞI SUÇ DUYURUSU ÜZERİNE BAŞLAYAN CEZA YARGILAMASINDA MAHKEME; MENFAAT KARŞILIĞI ARACILIK YAPAN SANIĞA HAPİS VE ADLİ PARA CEZASI VERMİŞTİR.

Dişhekimi olmamasına rağmen sosyal medya hesaplarından dişhekimliği yetkisindeki faaliyetlere ilişkin reklam niteliğinde paylaşımlar yapan bir kişi hakkında Odamızca suç duyurusunda bulunulmuş, hesap sahibinin 3224 sayılı Türk Dişhekimleri Birliği Kanunu’nun 45. Maddesinde düzenlenen aracılık yapmak suçundan cezalandırılması talep edilmişti. 

Şikâyetimiz üzerine başlayan ceza yargılamasında Ankara 58. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın suçu işlediğinin sabit olduğunu değerlendirerek hapis ve adli para cezasına hükmetmiştir. Kararın gerekçesinde; sanığın dişhekimi olduğuna dair hatalı bir izlenim yarattığına, talep yaratmaya yönelik ifadelerle haksız kazanç elde ettiğine vurgu yapılmıştır. 

Sağlık hizmetinin ticari ilişkilerin konusu olmasını önlemek, hastalarımızla ilişkimizde dürüstlüğü ve güveni korumak için Ankara Dişhekimleri Odası olarak önceden olduğu gibi bundan sonra da hukuki girişimlerimizi sürdüreceğimizi meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Paylaş

Diğer Haberler
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam