1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. Tdb Öğrenci Kolu Ulusal Sempozyumu Adana'da 13-14 Nisan 2013 Tarihlerinde Gerçekleşti
TDB ÖĞRENCİ KOLU ULUSAL SEMPOZYUMU ADANA'DA 13-14 NİSAN 2013 TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİ

Sevgili Meslektaşlarımız;

Türk Dişhekimleri Birliği Öğrenci Kolu Ulusal Sempozyumu Adana Dişhekimleri Odası Öğrenci Komisyonunun katkılarıyla 13-14 Nisan 2013 tarihleri arasında Adana Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi. Sempozyuma, Odamızı temsilen 92 dişhekimliği öğrencisi katıldı. Toplamda ise 25 fakülteden 350 öğrenci Sempozyuma katıldı.

Sempozyuma TDB Genel Başkanı Prof.Dr.Taner YÜCEL, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Serdar AK, Dr.Faik Serhat ÖZSOY ve Ümüt YURDAKUL, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Necmi ÖZCANLI, Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan YAMAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Serdar TOROĞLU, TDB Öğrenci Kolu Başkanı Mehmet YILDIZ, Sekreter Ahmet BALABAN, NEO Amir MAMUSHA, Yürütme Kurulu Üyesi Musa KAYA ve NSO Görkem ŞENGÜN katıldılar.

Adana Dişhekimleri Odası Öğrenci Komisyonu Başkanı Sıdıka KÜÇÜKOĞLU`nun açılış konuşmasının ardından TDB Öğrenci Kolu Başkanı Mehmet YILDIZ, sempozyumun katılımcı sayısı ve bilimsel programı hakkında bilgi verdi.

Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar TOROĞLU, sempozyum katılımcılarına seslenerek “…İçinde bulunduğumuz bilgi çağının en önemli sermayesi, bilgi, teknoloji ve yetişmiş insan gücüdür. Ve biz Türkiye olarak dünyanın en büyük devletleri arasına girmek istiyoruz. Sizlere yüklemekte olduğumuz sorumluluk budur. Biz üreten bir Türkiye yarattık ama yaratan bir Türkiye yaratmayı henüz başaramadık. Sadece üretici olarak dünyaya yön veremezsiniz. Türkiye`nin son hamlesi bu, bunu sizler yapmakla görevlisiniz" diye konuştu.

Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan YAMAN da öğrencilere seslenerek, hekimliğin birinci şartının hastaya zarar vermemek ve dil, din, ırk gibi farklılıklarla insanları ayırmamak olduğunun altını çizdi. YAMAN, hekimlerin toplumun güven duyduğu, değer verdiği kişiler olduğunu belirterek, gelecekte ülkenin ve ülke insanının sorunlarına da sahip çıkmaları gerektiğini hatırlattı.

TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner YÜCEL ise yaptığı konuşmada; "Dişhekimliği mesleğinin, dişhekimlerinin, ülkenin çok ciddi sorunları var. Ben sizin bugün, yarın ve gelecekte karşı karşıya kalabileceğiniz iki önemli sorunu vurgulamak istiyorum. Bunlardan biri uzmanlık konusu diğeri genel sağlık konusudur. İtirazlarımıza, önemli uyarılarımıza ve kaygılarımızı dile getirmiş olmamıza rağmen siyasi otorite ne yazık ki uzmanlığı bir yasa şeklinde çıkarmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde dişhekimliği kavramları arasında pratisyen dişhekimi tanımı yoktur. TDB olarak 24 bin dişhekimine ve gelecekte bu mesleği yürütecek olan sizlere zarar vermeden Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla işbirliği içerisinde bu işi yürütmeye çalışıyoruz.

İkinci husus gelecekte dişhekimliğinin alacağı formasyon üzerinde çok önemli düşünmemiz, tartışmamız ve gelecekte dişhekimi nasıl olmalı konusunu irdelememiz şarttır. Dünya Dişhekimliği Birliği’nin 2020 vizyonu bizim de hedef olarak aldığımız vizyondur. Dişhekimi sadece ağız diş sağlığı konusunda değil, genel sağlığın ön teşhisini koyabilecek, bunların kayıtlarını tutabilecek halde olması gereklidir. Şeker, kalp hastalığının ön teşhisini koyabilecek donanıma sahip olmak durumundayız. Bu kolay değildir ama bu gündem ile kendimize bu hedefi koymak zorundayız. Dişhekimliği mesleğinin kıymetini, toplumdaki saygınlığını arttırmak ancak bu yolla olur" dedi.

Açılış töreninin ve konuşmaların ardından bilimsel programa geçildi.

İlk oturumda Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi A.D. Başkanı Doç.Dr. Haluk ÖZTUNÇ “CBCT ve İmplant”, Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi A.D. Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Emre BENLİDAYI “Bifosfanat Kullanımına Bağlı Çene Osteonekrozunda Tanı ve Tedavi Yöntemleri”, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji A.D. Başkanı Prof.Dr. Fatih KÖKSAL “Dişhekimliğinde Çapraz Enfeksiyon” sunumlarını gerçekleştirdiler.

Öğle arasından sonra Sosyal Konuşmacı Dişhekimi Serdar SIRALAR’ın, “Dişhekimi Olmak” isimli stand up gösterisinin ardından, Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Endodonti A.D. Başkanı Prof.Dr. Hamdi Oğuz YOLDAŞ’ın “Endodontik Tedavilerde Yapılan Hatalar ve Çözümleri” sunumu ile ilk gün sona erdi.

İlk günün akşamımda gerçekleştirilen Gala Yemeğinde katılımcılar keyifli ve güzel anlar yaşadılar.

İkinci günün birinci oturumunda, Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ortodonti A.D. Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Funda Gülay KADIOĞLU ve Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğrencisi Stajyer Dişhekimi Reza SOLEİMANİ “Etik: Dişhekimliğinde Vicdan ve Empati” ve Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi A.D. Öğretim Üyesi Doç.Dr. Yurdanur UÇAR “CAD/CAM mi? Lazer Sinterizasyon mu?” sunumlarını gerçekleştirdiler.

İkinci oturumda ise TDB Öğrenci Kolu NEO’su (National Scientific Officer) Görkem ŞENGÜN, IADS ile ortak yürütülen programlar dahilinde Uluslararası Dental Araştırma Programı, 20 Mart Dünya Oral Sağlık Günü etkinlikleri ile FDI ve IADS 2013 Yıllık Kongreleri hakkında bilgi verdi. Dişhekimi Adem Can KARAÇOR da “Dental Fotoğrafçılık” adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Sempozyum kapanış töreninde konuşma yapan TDB Öğrenci Kolu Başkanı Mehmet YILDIZ, 5.Dönem TDB Öğrenci Kolu olarak dişhekimliği öğrencilerinin desteği ile etkili bir politika izlediklerini kaydederken, bu zamana kadar yapılan “Stajyer Dişhekimlerine Sosyal Hakların Sağlanması” konusunda gelinen süreçten ve 20 Mart Dünya Oral Sağlık Günü’nde Toplum Ağız ve Diş Sağlığı adına 10 ilde 20 Üniversitede gerçekleştirilen etkinliklerden bahsetti.

YILDIZ, başta TDB Genel Başkanı Prof.Dr.Taner YÜCEL ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri olmak üzere Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan YAMAN, Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serdar TOROĞLU ve Organizasyon Komitesinde görev alan arkadaşlarına teşekkür etti.

Sempozyumdan izlenimler…

Paylaş

Diğer Haberler
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam